Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax overtuigt in kwartfinale; wedstrijd eindigt gelijk

8 april 2003 22:36

Verslaggever: RvN

Naarmate Ajax verder komt in de Champions League groeit de ploeg mee met het niveau van de tegenstanders. In de eerste kwartfinale wedstrijd in de Champions League overtuigde Ajax en toonde het dat het thuishoort op het allerhoogste niveau. Het enige dat ontbrak was de goal die Ajax verdiende. Ajax-AC Milan eindigde in 0-0. Vooraf had Ajax getekend voor die score. Achteraf had er nog meer in gezeten voor de Amsterdammers. In een kwalitatief uitstekende wedstrijd had Ajax het betere van het spel, maar kreeg AC Milan ook haar kansen. De Amsterdammers hadden in de op het middenveld bikkelende Yakubu een verrassende uitblinker.

Na een gelijkopgaand begin, waarin de ploegen bij vlagen druk zetten op de tegenstander, nam Ajax in het vervolg de wedstrijd in handen. Zonder teveel risico te nemen en grote kansen weg te geven, probeerde Ajax aanvallend een vuist te maken tegen de ervaren Italiaanse verdedigers. Ajax kon zich 2 a 3 open kansen creeeren, maar miste de koelheid in de afronding. De wedstrijd bleef ontzettend spannend aangezien AC Milan bij vlagen ook bleef komen. Daarmee ontstond een wedstrijd die een kwartfinale Champions League zeker waardig was.

Over twee weken zal Ajax in de terugwedstrijd gebruik kunnen maken van het feit dat het thuis geen tegengoals kreeg. Ajax zal zich daarmee met elk gelijkspel met doelpunten plaatsen voor de volgende ronde.

[wedstrijdverslag volgt later]

Meer op




Tags

milan vlagen afronding allerhoogste bikkelende creeeren gelijkopgaand koelheid kwalitatief naarmate tegengoals thuishoort wedstrijdverslag yakubu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos