Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verlengt contract met Tonny Bruins Slot (70)

7 april 2017 16:14 - Ajax.nl

Verslaggever: -

Ajax en wedstrijdanalist Tonny Bruins Slot hebben de onderlinge samenwerkingsovereenkomst met een jaar verlengd. De onlangs 70 jaar geworden Bruins Slot verzorgt sinds 2011 de analyses van de tegenstanders van Ajax.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: ,,Wij zijn erg blij dat Tonny nog een jaar door wil. Deze man heeft zóveel kennis en ervaring, het is echt een genot om met hem over voetbal te praten. Wij werken bij Ajax met relatief jonge mensen, wij leren van mensen zoals hij. Het komt geregeld voor dat wij hem iets vragen, dat helemaal losstaat van hetgeen hij officieel voor Ajax doet. Dat is waardevol. Hij zit al ruim 45 jaar in het voetbal, het is mooi dat wij daar nu nog profijt van kunnen hebben.”

Meester op het gebied van analyse
Overmars: ,,Zijn hoofdtaak is het analyseren van onze komende tegenstander. Twee keer in de week zien we hem met zijn aktentas binnenkomen en als hij vertrekt weten de trainers alles wat ze moeten weten. Hij is echt een meester op dat gebied. Zo denkt onze huidige trainer Peter Bosz er ook over, dus was het logisch dat we Tonny hebben gevraagd er nog een jaar aan vast te plakken.”

Jarenlang assistent van Cruijff
Bruins Slot was vanaf 1972 tien jaar trainer bij FC Amsterdam. In de jaren die volgden was hij in diverse functies werkzaam bij Ajax, onder meer als interim hoofdtrainer in 1985, toen Ajax kampioen werd. Bruins Slot was ook jarenlang de assistent van Johan Cruijff, die hem van Ajax meenam naar FC Barcelona, waar ze samen de succesvolle jaren negentig meemaakten. Nadien werkte Bruins Slot nog voor Frank Rijkaard en Ronald Koeman, alvorens in 2011 op voorspraak van toenmalig hoofdtrainer Frank de Boer weer bij Ajax terug te keren. Bruins Slot is naast wedstrijdanalist ook lid van de bestuursraad van Ajax.

'Prachtig dat ik ervaring kan overbrengen'
Bruins Slot: “Voor mij is het fantastisch werken bij Ajax dus dit is leuk nieuws. Ik vind het prachtig dat ik nog altijd mijn steentje kan bijdragen en mijn ervaring mag overbrengen. En het houdt me jong, de omgang hier met de vakmensen van Ajax. Dan doel ik niet alleen op de huidige staf met bijvoorbeeld Dennis Bergkamp en Peter Bosz, maar ook op de mooie jaren met Frank de Boer als beginnend hoofdcoach en de goede samenwerking met Edwin van der Sar en Marc Overmars.”

Meer op Ajax.nl




Tags

bruins slot overmars boer bosz overbrengen wedstrijdanalist aktentas analyses barcelona beginnend bergkamp bestuursraad binnenkomen genot hoofdtaak jong koeman losstaat meemaakten meenam nadien omgang plakken rijkaard samenwerkingsovereenkomst sar steentje vakmensen verzorgt waardevol

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.253 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao gaal godts goedkopere hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk medic praag rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor twente vos wijs