Ajax houdt hoop levend met overtuigende zege op Feyenoord

2 april 2017 16:23

Ajax heeft de hoop op de titel levend gehouden via een meer dan verdiende 2-1 zege in de Klassieker op Feyenoord. Ajax had de zege al voor rust min of meer binnen door doelpunten van Schone en Neres. De ploeg verzuimde alleen een grotere zege neer te zetten.

Ajax opende vanaf het beginsignaal sterk aan de wedstrijd. Binnen de minuut was het vervolgens raak. Lasse Schöne zorgde met een prachtige vrije trap van afstand direct voor de openingstreffer. Hij schoot hem via de onderkant lat binnen, Brad Jones had er geen antwoord op. Na tien minuten verloor Feyenoord topscorer Jorgensen met een blessure. Ajax troefde ondertussen Feyenoord op alle fronten af. Ajax zette goed druk en zorgde er daarmee voor dat Feyenoord geen moment in haar spel kwam. Zelf creëerde de ploeg diverse mogelijkheden. Tien minuten voor rust verdubbelde David Neres, hij debuteerde in de basis, de score. Hij kon een assist van Hakim Ziyech zonder problemen binnenwerken.

Op een korte periode na rust was Ajax ook in de tweede helft heer en meester. In de eerste fase probeerden de Rotterdammers het wel, maar ze konden Ajax nauwelijks in de problemen brengen. Ajax zette vervolgens een tandje bij en drukten vervolgens de Rotterdammers weer terug. Het leverde tal van mogelijkheden op Nouri, Schöne, Sánchez en met name Traoré verzuimden echter een grotere score neer te zetten. Daardoor blijft het doelsaldo ruim in het voordeel van de Rotterdammers, die in blessuretijd via Michiel Kramer tegen de verhouding in nog iets terugdeden.