Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax via laat doelpunt Klaassen naar 1-1 gelijkspel in Groningen

5 maart 2017 16:26

Ajax kwam zondagmiddag in Euroborg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het duurde tot acht minuten voor tijd alvorens Davy Klaassen Ajax op gelijke hoogte wist te zetten. Ajax liet daarmee een unieke kans liggen om de titelkansen weer volledig in eigen handen te krijgen. Het ene punt zorgde er wel voor dat Ajax een puntje inloopt op de Rotterdammers.

In de eerste helft was FC Groningen feller. Ajax had het daardoor lastig om controle te krijgen over de wedstrijd. Ajax kreeg ondanks het gebrek aan scherpte wel de beste kansen op de openingstreffer. In de slotfase was Amin Younes dichtbij met een bal op de paal en Bertrand Traoré een grote kans. Hij kreeg de bal echter niet onder controle.

Tien minuten na rust kwamen de gastheren op voorsprong. Andre Onana kwam weer eens ver uit zijn doel. Hij kampte Linssen uit. De Groninger gaf Onana vervolgens een tikje. Toen Nijhuis niet fluitte hij hij er vervolgens snel bij om de bal van de Ajax doelman af te pikken en binnen te schieten in het lege doel. Ajax moest daarna op zoek naar de gelijkmaker. De druk werd opgevoerd van Ajax-zijde. De gelijkmaker bleef echter lang uit. Pas acht minuten voor tijd was het wie anders dan Davy Klaassen die weer een belangrijke treffer maakte voor Ajax. Het bleek uiteindelijk te laat om de zege alsnog af te dwingen in Groningen.
Discussieer mee op de forums


Tags

groningen onana amin bertrand euroborg feller fluitte gastheren groninger inloopt linssen nijhuis puntje scherpte tikje titelkansen traore younes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch elsimao farioli gaaei godts hato henderson hlynsson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson