Transparent
Inloggen
Sluiten

John Heitinga ambassadeur Ajax Foundation

15 februari 2017 18:19 - Ajax.nl

Verslaggever: -

John Heitinga is benoemd tot ambassadeur van de Ajax Foundation. De oud-speler zal zich binnen de organisatie op verschillende vlakken actief gaan inzetten. De ex-international is de eerste ambassadeur sinds de oprichting van de foundation in 2010.

Ajax vindt het belangrijk om op maatschappelijk gebied verantwoordelijkheid te nemen en heeft hiertoe de Ajax Foundation opgericht. Doelstelling is het op een betrokken manier verbondenheid stimuleren en voetbal- en levensvaardigheden van kansarme kinderen positief te beïnvloeden. Dit gebeurt door middel van verschillende projecten, met name in Amsterdam en omgeving, op het gebied van sport en gezondheid, sociale integratie en educatie. Deze projecten voor kinderen worden op een sympathieke en respectvolle manier en zonder commerciële doeleinden gerealiseerd.

John Heitinga: “Afgelopen seizoen ben ik tijdens een bezoek met de selectie aan het VUmc Kinderstad voor het eerst betrokken geraakt bij het werk van de Ajax Foundation. Vervolgens heb ik mij meer in de projecten verdiept. Toen ik onlangs werd benaderd voor een rol als ambassadeur heb ik geen moment getwijfeld. In het verleden heb ik mij op diverse manieren ingezet voor verschillende goede doelen, onder andere als ambassadeur voor het Sterrenfonds en de Bart Foundation. Een glimlach van een kind heeft zoveel betekenis, als ik daaraan kan bijdragen dan doe ik dat ontzettend graag. Ik zal mij volop gaan inzetten voor de diverse projecten die jaarlijks georganiseerd worden, zoals bijvoorbeeld op scholen bij Life Skills & Clinics. Maar ik ga ook meedoen aan de Ajax Run, die dit jaar in samenwerking met de Cruijff Foundation wordt georganiseerd. Ik heb er zin in!”

“De Ajax Foundation zet regelmatig spelers en oud-spelers in bij projecten. Maar we waren daarnaast op zoek naar een 'vaste' ambassadeur, die we er vaker bij kunnen betrekken. John was daarbij als echte Ajacied met een aansprekende naam onze eerste keuze. Als actief speler, maar ook in zijn huidige rol als assistent coach bij Jong Ajax, staat hij altijd klaar voor fans. Hij is altijd maatschappelijk betrokken geweest. Kinderen kunnen waar nodig op zijn steun rekenen, bijvoorbeeld bij de vele ziekenhuisbezoeken die hij in de loop der jaren heeft afgelegd en de fondsen waarvoor hij zich heeft ingezet. Al met al uitstekende kaders voor een rol als ambassadeur bij ons. Door hem in te zetten en gebruik te maken van zijn naam wordt ongetwijfeld meer bekendheid gegenereerd voor de projecten. Dat is ook goed voor de fondsenwerving, waardoor we uiteindelijk nog meer kunnen betekenen voor onze doelgroep", aldus Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax en tevens voorzitter van het bestuur van de Ajax Foundation.

Meer op Ajax.nl
Tags

ambassadeur heitinga kinderen maatschappelijk afgelegd beinvloeden bekendheid bestuur betekenis clinics doeleinden doelgroep educatie fondsenwerving glimlach integratie jong kaders kansarme kind kinderstad levensvaardigheden life oprichting respectvolle run sar skills sterrenfonds sympathieke verbondenheid verdiept vumc ziekenhuisbezoeken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.216 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom backup berghuis bergwijn bertrand branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong godts hato janse jim kaplan kiki lcv linksbuiten oranje rcm reijnders rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal