Jong Ajax wint met 4-1 van RKC Waalwijk

3 februari 2017 18:58

Verslaggever: -

Jong Ajax heeft de goede reeks opnieuw een vervolg kunnen geven. Op De Toekomst werd met 4-1 gewonnen van RKC Waalwijk. Frenkie de Jong zette Jong Ajax vijf minuten voor rust op voorsprong en bracht daarmee de ruststand op 1-0.

Na de gelijkmaker vanaf de penaltystip (na hands van Leon Bergsma) was het Carel Eiting die na een uur spelen voor de beslissende treffer zorgde. Diezelfde Eiting zorgde vlak voor het einde ook voor de 3-1. Het waren zijn eerste treffers in het betaald voetbal. In de 90ste minuut maakte Noussair Mazraoui er ook nog 4-1 van. Dani de Wit mocht zijn debuut maken in het betaald voetbal.

Jong Ajax blijft na de 4-1 zege stevig op de tweede plaats staan in de Jupiler League.

1-0 De Jong (38')
1-1 Langedijk (48', penalty)
2-1 Eiting (59')
3-1 Eiting (86')
4-1 Mazraoui (90')

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Dankerlui, Westermann, Bergsma, Savastano; Eiting, Nouri (65, Sierhuis), De Jong (65, Lartey Sanniez); Mazraoui, Walian, Cerny (66, D. de Wit)