Transparent
Inloggen
Sluiten

Eenvoudige 3-0 zege Ajax op ADO

29 januari 2017 16:22

Ajax heeft een heel eenvoudige zege behaald tegen een zwak verdedigend ADO. In de Amsterdam Arena spaarde Ajax ADO nog met een 3-0 zege. Ziyech, Schone en Dolberg tekenden voor de doelpunten, waar vooral de laatste erg blij mee zal zijn geweest.

Bij Ajax begon basisdebutant Justin Kluivert wervelend aan de wedstrijd. In de eerste minuten creëerde hij bijna een penalty en zorgde hij voor een voorzet van waaruit bijna gescoord werd. Ruben Schaken was vervolgens aan de andere kant dichtbij de openingstreffer. Ajax had daarna geen kind aan ADO, dat verdedigend bij vlagen de weg helemaal kwijt was. Ajax liep daardoor makkelijk naar 2-0 uit. Eerst was het Hakim Ziyech die uit een pass van Kasper Dolberg voor de 1-0 zorgde. Vervolgens verdubbelde Lasse Schone uit een prachtige vrije trap de score. Ajax kreeg daarn voldoende kansen op een veel grotere voorsprong. Met name Amin Younes miste een aantal mogelijkheden op rij. Paal en lat stonden doelpunten van Dolberg en Younes in de weg.

Na rust werd het allemaal wat minder. Ajax had een enorm overwicht, maar creëerde een stuk minder gevaar voorin. Hoogtepunt was een prachtige omhaal van Dolberg die hard op de lat eindigde. Een kwartier voor tijd zorgde de Deen alsnog voor de 3-0. Hij was alert toen Davy Klaassen een bal doorkopte en schoot hem van dichtbij binnen.




Tags

ado dolberg creeerde schone younes ziyech amin arena basisdebutant daarn doorkopte kasper kind kluivert ruben schaken spaarde tekenden vlagen wervelend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht