Vermoeid Ajax haakt in Eindhoven af in titelstrijd

23 maart 2003 15:01

Verslaggever: M

Een vermoeid Ajax heeft zondagmiddag definitief af moeten haken in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers kwamen er in het Philips-stadion niet aan te pas in de topper tegen PSV. De Ajacieden gingen in een zeer slecht duel met 2 - 0 onderuit. Beide doelpunten kwamen op naam van Kezman. Bij rust leidde PSV al met 1 - 0. Kezman mocht vanaf de penalty-stip scoren, nadat Trabelsi een overtreding had gemaakt op Robben in het strafschopgebied.

Ajax kon daar vrijwel niets tegenover stellen. Op alle fronten kwamen de Ajacieden zondag tekort. De spelers hadden ogenschijnlijk de zware CL-wedstrijd woensdag tegen AS Roma nog in de benen. In de slotminuut stelde wederom Kezman de zege van de Eindhovenaren, en hoogstwaarschijnlijk de titel, veilig. Ajax eindigde de wedstrijd met 10 man. Chivu kreeg in de tweede helft van een zeer slecht fluitende Wegereef zijn tweede gele kaart.

Ajax zal zich nu, naast de CL en de Amstel Cup, moeten gaan richten op het behalen van de tweede plaats in de competitie. Die plaats geeft recht op het spelen van de voorronde van de Champions League. De achterstand op PSV is na de nederlaag opgelopen tot 10 punten. De Amsterdammers hebben, met nog 9 duels te gaan, een voorsprong op nummer 3 Feyenoord van 1 punt. Het doelsaldo van de Rotterdammers is iets beter, het verschil is 1 doelpunt.