Transparent
Inloggen
Sluiten

Eindelijk weer zege Ajax in Utrecht: 0-1

22 januari 2017 14:21

Voor het eerst sinds 2009 heeft Ajax in competitieverband weer eens weten te winnen in Utrecht. Nadat Lasse Schöne eerst nog een penalty overschoot, haalde hij zeven minuten voor tijd met een fantastisch schot de zwaarbevochten zege binnen.

Ajax domineerde in het eerste half uur in Utrecht. De ploeg gaf FC Utrecht geen moment de kans om in het eigen spel te komen, maar kon aanvallend maar weinig creëren. Alleen Anwar El Ghazi kon een echte kans noteren. In het laatste kwartier werd de thuisploeg steeds gevaarlijker. Het leverde een uitstekende kans op voor de verhuurde Zivkovic, die van dichtbij op de lat schoot. Ook Barazite was dichtbij de openingstreffer. In de slotfase trof ook Ziyech aan de andere kant de lat.

Na rust pakte FC Utrecht het initiatief. Het was echter Ajax dat mocht aanleggen voor de 0-1. Ajax kreeg een penalty na hands van Barazite. Schone schoot de strafschop echter hoog over. Na de penalty wist Ajax het duel weer in handen te krijgen. Hoewel invaller nog een kans kreeg, was het Schöne die zich met een fantastisch schot op de rand van de zestien wist te revancheren en Ajax zeven minuten voor tijd op voorsprong zette. Het leverde Ajax de eerste zege op in Utrecht sinds 2009.




Tags

utrecht schone barazite aanleggen ghazi hands noteren overschoot rand revancheren zivkovic ziyech zwaarbevochten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos