Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing PSV-Ajax

22 maart 2003 10:18

Verslaggever: RvN

Zondagmiddag om 13.00 uur staat de klassieker tussen PSV en Ajax op het programma in het Philips Stadion. De wedstrijd wordt live uitgezonden door Canal+. Voor zover wij nu weten zal de wedstrijd in Korea alleen via de kabel uitgezonden worden en niet via internet. Wegereef is voor het duel aangewezen als leidsman.

Voor Ajax is een goed resultaat in Eindhoven van enorm belang. Bij verlies loopt PSV uit naar tien punten voorsprong en is het bijna niet meer te achterhalen. Bij winst van Ajax bedraagt de achterstand nog vier punten. PSV zal tevreden zijn met een gelijkspel, Ajax veel minder. Maar ook in de strijd om Feyenoord van zich af te houden van de voor Champions League kwalificatie belangrijke tweede plaats is winst zeer gewenst. Ajax staat nu nog vier punten voor op Feyenoord.

Aan de kant van de Eindhovenaren ontbreken Kevin Hofland en de Braziliaan Marquinho nog met blessures. De vorige week geschorste Kezman en de geblesseerde Vogel keren weer terug in de selectie.

Vermoedelijke opstelling PSV: Waterreus; Bogelund, Ooijer, Bouma en Lee; Rommedahl, Vogel, Van Bommel en Robben; Leandro en Kezman.

Aan de kant van de Amsterdammers ontbreken Heitinga, Litmanen, Seedorf, Stekelenburg en Wamberto met blessures. Ajax is zonder verdere fysieke problemen teruggekomen uit Rome van het Champions League duel van afgelopen woensdag. Vooralsnog lijken de vermoeidheidsproblemen door de enorme morale opsteker die de selectie heeft gekregen door de kwalificatie voor de kwartfinale, beperkt te blijven.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Lobont; Trabelsi, Pasanen, Chivu en O'Brien; Pienaar, Galasek, Van der Vaart en Maxwell; Ibrahimovic en Van der Meyde.

Meer op




Tags

feyenoord kezman kwalificatie vogel voorbeschouwing bogelund bommel bouma braziliaan brien canal chivu galasek heitinga hofland ibrahimovic kabel klassieker korea leandro lee leidsman litmanen lobont marquinho maxwell meyde morale ooijer opsteker pasanen pienaar robben rome rommedahl seedorf stekelenburg trabelsi vaart vermoeidheidsproblemen wamberto waterreus wegereef

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson jong kiki mannsverk nypan ofzo overbruggen pasveer potter ramaj roon tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos