Ajax start 2017 met 1-3 zege bij PEC Zwolle

15 januari 2017 16:21

Ajax heeft de competitie hervat met een 1-3 zege op PEC Zwolle. Na een matige eerste helft en een behoorlijke tweede helft werd het uiteindelijk 1-3. Lasse Schöne opende de score vanaf de penaltystip. Hakim Ziyech zorgde voor de andere twee treffers.

Ajax begon matig aan de wedstrijd. PEC speelde veel de lange bal en Ajax wist daardoor geen druk te krijgen op de tegenstander. De thuisclub was zelfs dichtbij de openingstreffer toen Onana niet scherp was en Brock-Madsen bijna kon profiteren. Aan de andere kant had El Ghazi na een goede counter de kans om te scoren. Vlak voor rust verloor Ajax Amin Younes met een bovenbeenblessure. Debutant Justin Kluivert aarzelde geen moment en liet zich direct gelden.

Na de rust kwam Ajax feller en scherper uit de startblokken. Dat leverde direct diverse mogelijkheden op. Via een penalty kwam Ajax tien minuten op rust op voorsprong. Kluivert stuurde El Ghazi weg die licht aan zijn shirt werd getrokken. Schöne schoof het buitenkansje overtuigend in de verre hoek voor de 0-1. Een minuut later werd de stand al verdubbeld. Hakim Ziyech wist met een schuiver de keeper te verrassen. Na de overtuigende openingsfase in de tweede helft liet Ajax zichzelf toch weer verrassen. De ploeg nam gas terug en zag hoe Brock-Madsen met een kopbal voor de aansluitingstreffer zorgde. Het gaf de thuisclub nieuwe energie. Op het moment dat Ajax meer onder druk kwam te staan sloeg Ziyech toe. Vanuit de counter maakte hij gebruik van de ruimte en schoot hij zelf de beslissende 1-3 binnen.