Transparent
Inloggen
Sluiten

Vijf Ajax-fans gestoken in Rome

21 maart 2003 12:15

Verslaggever: JK

Vlak voor de aanvang van het duel met AS Roma eergisteravond hebben vijf Ajax-supporters steekwonden opgelopen, zo meldt het Parool. Het ging om lichte steekwonden in armen en benen, ziekenhuisopname was niet nodig.

Ajax-fans werden vlak voor de wedstrijd bij het Olympisch stadion aangevallen door een onbekend aantal Roma-aanhangers. De Italianen belaagden de Ajacieden met messen, honkbalknuppels en flessen. Rob Mooij, als Amsterdamse politieagent met supportersbegeleiding belast, betreurt de zaak: "Het is jammer dat het is gebeurd, want het is het hele jaar nog goed gegaan. Maar hier konden de supporters ook niets aan doen. Zij werden opgewacht en meteen gestoken."

Verder zijn twee Ajax-supporters aangehouden op verdenking van brandstichting in een trein. Het gaat hier om de twintigjarige T.C. en de zeventienjarige A.H. uit Amsterdam. A.H. is onmiddellijk weer vrijgelaten, zoals de Italiaanse wet voorschrijft voor minderjarigen, maar moet nog wel terechtstaan. De oudste wordt via snelrecht berecht in Rome. De twee zouden kranten in de brand hebben gestoken in een trein die rond kwart voor twee zo'n 150 Ajax-suppoters vervoerde van het vliegveld naar het centrum van Rome. Carabinieri en spoorpolitie, die de trein begeleidden, merkten de brand op. De trein werd stilgezet en de brand geblust.

Meer op




Tags

rome trein brand roma steekwonden aangehouden aanhangers aanvang begeleidden belaagden berecht betreurt brandstichting carabinieri eergisteravond flessen geblust honkbalknuppels italianen merkten messen minderjarigen mooij politieagent snelrecht spoorpolitie stilgezet supportersbegeleiding suppoters terechtstaan vervoerde vliegveld voorschrijft zeventienjarige ziekenhuisopname

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.253 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao gaal godts goedkopere hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk mislintat praag rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor twente vos wijs