Transparent
Inloggen
Sluiten

Reserves Ajax uitgeschakeld in beker door Cambuur: 2-1

15 december 2016 20:20

Ajax is op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB beker. Jupiler League club Cambuur won met 2-1 tegen een elftal van Ajax dat opnieuw bijna volledig uit reserves bestond. Diverse keren ging dat goed, donderdagavond in Leeuwarden niet.

Ajax was in de eerste helft voetballend de betere ploeg. Dat leverde echter nauwelijks goede kansen op. Op instelling wist Cambuur zich meer dan te handhaven. De thuisploeg ging uiterst effectief met de kansen om. Het was Barto die tot twee keer toe een counter van de Friezen uitstekend afrondde.

Na rust kregen hetzelfde elftal van Ajax nog een kwartier om te laten zien dat ze het tij konden keren. Ajax was wel wat scherper, maar slaagde er nog altijd niet in om dichterbij te komen. Kort na het inbrengen van Schone, Younes en Dolberg voor De Jong, Dijks en Cerny was het raak. Het was Clement die uit een hoekschop van Schone de aansluitingstreffer maakte. Er leek nog voldoende tijd voor de gelijk. Ajax voerde de druk op, maar wist de noodzakelijke 2-2 niet af te dwingen. Viergever en opnieuw Clement kregen de kansen, maar zagen hun inzet gestuit. Daardoor droop Ajax uiteindelijk met een teleurstellende uitschakeling af.




Tags

cambuur reserves clement schone afrondde barto cerny counter dichterbij dijks dolberg droop effectief gestuit jong jupiler knvb scherper slaagde viergever younes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos