Transparent
Inloggen
Sluiten

AJAX NAAR KWARTFINALE CHAMPIONS LEAGUE; 2e in de poule

19 maart 2003 22:38

Verslaggever: M

Ajax heeft de laatste acht van de Champions league weten te behalen. Na een overwinning in de eerste thuiswedstrijd tegen AS Roma en vervolgens vijf achtereenvolgende gelijkspellen heeft Ajax zich geplaatst voor de elite van het Europese voetbal. Voor de eerste keer sinds 1997 behaalde een Nederlandse club weer de kwartfinale van de Champions League (toen ook Ajax uiteraard).

Ajax eindigde op een tweede plaats in de poule. In de andere wedstrijd won het Spaanse Valencia met 2-1 van Arsenal. Carew scoorde twee doelpunten. Tussendoor zorgde Henry voor de tegentreffer. Valencia plaatste zich daardoor als eerste in de poule voor de volgende ronde. Arsenal, volgens zichzelf topfavoriet voor de Champions League winst, is daarmee als derde uitgeschakeld.

Ajax krijgt voor deelname aan de kwartfinale van de Champions League bijna 2,5 miljoen euro.

Eindstand:
1. Valencia 6- 9 ( 5- 6)
2. AJAX 6- 8 ( 6- 5)
3. Arsenal 6- 7 ( 6- 5)
4. AS Roma 6- 5 ( 7- 8)

Meer op




Tags

arsenal valencia roma carew elite gelijkspellen henry topfavoriet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper