Sprookje Ajax duurt voort; 1-1 in Rome

19 maart 2003 19:29

Verslaggever: M

Het sprookje van het jeugdige Ajax duurt voort in de Champions League. In de beslissende wedstrijd in Rome hield Ajax AS Roma op een 1-1 gelijkspel. Dat was voldoende voor Ajax voor kwalificatie voor de volgende ronde. Ajax kwam al in de eerste minuut op voorsprong. Van der Vaart stuurde Van der Meyde op de linkervleugel diep. De aanvaller sneed naar binnen en draaide vervolgens op schitterende wijze de bal in de rechterhoek. nadat Cassano zo'n 20 minuten later de gelijkmaker binnenschoot nam de spanning toe. Ajax wist echter met wat kunst en vliegwerk de rust te houden met een 1-1 stand. In de tweede helft had Ajax zijn zaakjes beter voor elkaar en kwam het minder in gevaar door meer gecontroleerd te spelen. Toch bleef het tot het einde spannend tegen het voor zijn laatste kansen knokkende AS Roma.