Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook bij competitieduels Ajax en Jong Ajax een minuut stilte voor slachtoffers vliegramp

2 december 2016 13:59 - KNVB.nl

Verslaggever: -

Naast de minuut stilte bij Standard Luik - Ajax zullen er ook bij de competitieduels Cambuur - Jong Ajax en Ajax - FC Groningen een minuut stilte worden gehouden. Aankomende speelronde is er bij alle wedstrijden in de Eredivisie en Jupiler League een minuut stilte om de slachtoffers van de vliegramp in Colombia te herdenken. Ook dragen alle spelers en arbiters rouwbanden.

Dat besluit nam de KNVB in overleg met de clubs uit het betaald voetbal. De KNVB vraagt ook alle amateurverenigingen een minuut stilte te houden bij wedstrijden van hun eerste elftal.

Tijdens de ramp kwam een groot deel van de selectie van het Braziliaanse Chapecoense om het leven. “De Braziliaanse voetbalwereld is op tragische wijze in het hart getroffen. Op dit soort momenten is het van groot belang dat we laten zien dat de voetbalwereld een wereld van vriendschap, solidariteit en respect is. Het Nederlandse voetbal voelt grote betrokkenheid bij Brazilië en betuigt middels een minuut stilte en het dragen van rouwbanden steun aan de nabestaanden en overlevenden. Onze gedachten gaan dit weekeinde naar hen uit”, zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB.

Meer op KNVB.nl




Tags

stilte jong competitieduels knvb vliegramp rouwbanden amateurverenigingen arbiters betuigt cambuur chapecoense colombia eredivisie gijs groningen jupiler luik middels operationeel overlevenden ramp solidariteit standard tragische vriendschap weekeinde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal