Jonge talenten Ajax winnen met 2-0 van Panathinaikos

24 november 2016 20:51

Een piepjong Ajax heeft donderdagavond vrij simpel met 2-0 gewonnen van Panathinaikos. Ajax eindigde het duel met een gemiddelde leeftijd van 20,8, en daarbij stond ook Westermann nog eens op het veld. Schone en Tete zorgden voor de doelpunten.

In het eerste half uur zorgden de Grieken bij fase snog voor gevaar. Ze kregen één kans via een foutje van Westermann, de inzet van Ibarbo eindigde op de paal. Verder was het meeste balbezit voor Ajax. In de eerste helft leidde dat nog niet tot al te veel kansen. Het was gelegenheidsaanvoerder Schöne met een zwabberbal uit een vrije trap de 1-0 verzorgde.

Vlak na rust was het al gebeurd toen Kenny Tete een bal onderschepte van zijn tegenstander nog op de helft van de Grieken. Hij liep gelijk door en schoot knap de 2-0 binnen. Daarmee was de zege eigenlijk direct binnen. Het elftal ging steeds vrijer spelen, kreeg kansen, maar hield het uiteindelijk bij 2-0.