Ajax herstelt zich van matige eerste helft maar wint niet: 2-2

6 november 2016 16:24

Ajax heeft in een opmerkelijke wedstrijd in Alkmaar met 2-2 gelijkgespeeld. Ajax speelde een heel matige eerste helft en mocht in de handen knijpen met de 1-0 bij rust. Na rust stelde de ploeg van Bosz orde op zaken, maar wist het toch niet te winnen.

Ajax wist in de openingsfase niet waar het het zoeken moest. AZ opende fel en Ajax wist zich geen raad met de energie en felheid van de Alkmaarders. De thuisclub kreeg al een aantal kansen, alvorens ze na dertien minuten op een verdiende voorsprong kwamen. Het was Weghorst die uit de draai Onana wist te passeren. Ajax was te onrustig om onder AZ uit te voetballen. Ajax had het in de eerste helft totaal niet.

De tweede helft gaf een compleet ander beeld. Het was Ajax dat d controle had en eigenlijk weinig moeite meer had met AZ. Al in de 47ste minuut viel de gelijkmaker. De tot dan toe onzichtbare Traoré zorgde met een prachtig schot voor de 1-1. Het was wachten op de 1-2. Na een uur spelen viel dan dan ook. Younes, die in de tweede helft uit een ander vaatje tapte, schoot op het doel Klaassen zorgde vervolgens uit de rebound voor de 1-2. Ajax kreeg de mogelijkheden om het duel te beslissen, maar verzuimde dat. Uit het niets kwam AZ langszij via Weghorst. Ajax probeerde het daarna nog wel, kreeg ook de kansen, maar wist het duel niet meer te beslissen.