Transparent
Inloggen
Sluiten

Kleine overwinning Ajax thuis tegen Excelsior: 1-0

29 oktober 2016 22:37

Ajax heeft in eigen huis een magere zege behaald op Excelsior. In de Arena werd het door een doelpunt van Hakim Ziyech direct na rust 1-0. De ploeg speelde in een te laag tempo, maar kreeg desondanks voldoende kansen om het duel vroegtijdig te beslissen.

In de eerste helft werd er volop gecombineerd, maar gebeurde dat in een veel te laag baltempo. Excelsior kon daardoor vrij eenvoudig overeind blijven. De beste kansen waren voor Kasper Dolberg. De Deense topscorer kwam dit keer niet aan scoren toe.

Vlak na rust kwam Ajax eindelijk op voorsprong. Het was Hakim Ziyech die na eerdere zwakke schoten dit keer wel doeltreffend uithaalde. Na een uur spelen kreeg Ajax een unieke kans om het duel te beslissen. Nadat Dolberg onnodig op de rand van het strafschopgebied onderuit werd getrokken, mocht Lasse Schone aanleggen voor een penalty. De goedkeepende Muyters kon de matige inzet van de Deen echter vrij simpel stoppen. Twintig minuten voor tijd zorgde Bosz voor extra vuur in het stadion met het inbrengen van Nouri en Cerny. Beiden waren dichtbij de 2-0. Omdat het tweede doelpunt uitbleef, bleef Excelsior hoop houden. De kans op de gelijkmaker kwam er ook nog in de slotfase via Pantic. Het zou echter 1-0 blijven.




Tags

excelsior dolberg ziyech aanleggen arena baltempo bosz cerny goedkeepende kasper magere muyters nouri pantic rand schone topscorer uitbleef uithaalde vuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson jong kiki mannsverk nypan ofzo overbruggen pasveer potter ramaj roon tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos