Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax krijgt handen weer op elkaar: 5-1 tegen Zwolle

24 september 2016 21:36

Ajax heeft de mooie wedstrijd tegen Willem II een uitstekend vervolg gegeven. Peter Bosz besloot na het duel tegen Willem II Hakim Ziyech en Lasse Schone op het middenveld te handhaven en Daley Sinkgraven als linksback. Dat pakte uitstekend uit en Ajax liep na een swingende tweede helft uit naar een 5-1 zege.

In de eerste helft had Ajax nog moeite met de aanvallen van PEC Zwolle. De hekkensluiter kwam prompt op voorsprong nadat Wout Brama via een mooie aanvallende combinatie de 0-1 kon afdrukken. Het duurde slechts vier minuten voordat Ajax de zaak gerepareerd had. Het was Davinson Sanchez die koppend voor de 1-1 zorgde. PEC kreeg echter meer kansen. Nadat Sanchez ook voor zijn tweede kopdoelpunt had getekend en Ajax op voorsprong had gezet, was het echter uit voor de kansen van de Zwollenaren.

Ajax ging in de tweede helft gesteund door de voorsprong swingend op zoek naar meer treffers. Die zouden er ook komen. Eerst was het Kasper Dolberg die een counter prachtig afrondde. Vervolgens was het Bertrand Traoré die al slalommend naar de 4-1 ging. Dolberg maakte ook nog zijn tweede. Via een prachtig afstandsschot, dat twee keer de onderkant lat raakte, zorgde hij voor de 5-1. Het doelpunt werd netjes bevestigd door de doellijntechnologie. Ajax kreeg nog meer kansen. Met name Hakim Ziyech, bij vier van de vijf goals betrokken, was nog op zoek naar zijn doelpunt. Het zou echter bij 5-1 blijven.
Tags

dolberg pec sanchez ziyech afdrukken afrondde bertrand bosz brama counter davinson doellijntechnologie gerepareerd hekkensluiter kasper kopdoelpunt onderkant prompt schone sinkgraven slalommend swingend swingende traore wout zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom blind boomen brobbey capaciteiten depay elsimao farioli frankrijk gravenberch henderson jong kiki koeman krapel kroes mannsverk oranje rcv rensch rosario sevic simons skimovic steijn sutalo tahirovic vms vos weghorst