Transparent
Inloggen
Sluiten

Speeldatum Feyenoord-Ajax onzeker

6 maart 2003 12:24

Verslaggever: AB

De planners van de KNVB zullen te maken krijgen met de nodige problemen rond de speeldatum van Feyenoord-Ajax. Beide clubs plaatsten zich gisteren voor de halve finale van het Amstel Cup toernooi en zouden volgens het schema woensdagavond 16 april elkaar moeten treffen in de Rotterdamse Kuip. Echter, de gemeente Rotterdam is hier weinig gelukkig mee gezien het feit dat het in het donker lastiger is om zicht te houden op de verschillende supportersgroepen. Reden waarom de klassiekers normaal gesproken op zondagmiddag worden afgewerkt.

Verder zijn er zoals tegenwoordig bijna gebruikelijk ook problemen met de Nederlandse Spoorwegen. In de avondspits zal het niet mogelijk zijn om 1600 Amsterdammers naar Rotterdam te vervoeren in een supporterstrein, bij gebrek aan materieel. Bussen zijn al helemaal geen optie. Verder eist SBS6 dat de wedstrijd gewoon doorgang vindt, desnoods zonder publiek, of zelfs in Amsterdam als het niet anders kan.

Hoe de partijen tot elkaar zullen komen is vooralsnog volstrekt onduidelijk. Eerder dit Amstel Cup toernooi werd ADO Den Haag-PSV verplaatst naar de woensdagmiddag na een soortgelijk steekspel. Echter, het lijkt niet waarschijnlijk dat SBS daar in dit geval ook mee akkoord zal gaan. En ook andere partijen zullen hier zeker tegen zijn.

Meer op


Tags

feyenoord speeldatum amstel ado avondspits desnoods donker doorgang eist gemeente klassiekers knvb kuip materieel planners schema soortgelijk spoorwegen steekspel supportersgroepen supporterstrein vervoeren volstrekt zicht

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

ado beek blind eredivisie feyenoord fier gouden hag jong keijzer knicks koen liam lidus marcel marokko neres nets onzin oranje pele podcast promes renemar serie siem spelbos tadic thomas york