Transparent
Inloggen
Sluiten

Bekerduel Ajax - Willem II krijgt wereldprimeur met videoscheidsrechter

21 september 2016 00:07

De KNVB meldt dat het bekerduel Ajax - Willem II de primeur krijgt van het gebruik van een videoscheidsrechter op het allerhoogste niveau. Nergens ter wereld mocht tot nu toe op het hoogste niveau video ingezet worden als hulp voor de scheidsrechter. De KNVB kreeg na jaren lobbyen toestemming de videotechnologie in te zetten voor de scheidsrechters in het bekertoernooi.

Danny Makkelie zal bij Ajax - Willem II als videoscheidsrechter fungeren om de scheidsrechter van dienst op het veld Pol van Boekel te assisteren.

De Video Assistent Referee zoals hij genoemd wordt is een scheidsrechter die de arbitrage kan ondersteunen in het nemen van cruciale beslissingen in de wedstrijd. Dit doet hij op basis van beelden van de aanwezige camera’s in het stadion. De videoscheidsrechter adviseert de scheidsrechter bij wedstrijdbepalende spelsituaties: penalty’s, rode kaartmomenten en doelpunten waar een overtreding of buitenspel aan vooraf is gegaan. Het gaat om een advies. De scheidsrechter op het veld blijft verantwoordelijk voor de beslissingen.




Tags

videoscheidsrechter bekerduel knvb wereldprimeur allerhoogste arbitrage boekel danny kaartmomenten lobbyen makkelie pol primeur referee videotechnologie wedstrijdbepalende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos