Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax naar halve finale na winst op FC Groningen

5 maart 2003 20:00

Verslaggever: RvN

Ajax heeft de halve finale van de Amstel Cup bereikt. In eigen huis won Ajax vrij simpel met 4-1 van FC Groningen. In de halve finale komt het uit in een uitwedstrijd tegen de winnaar van Feyenoord - Vitesse. Ajax kende weinig problemen met de Groningers. Het duurde een half uur voordat Ajax op voorsprong kwam via een schot van Sneijder, zijn eerste officiele doelpunt voor het eerste elftal van Ajax. Dat het een half uur duurde was voornamelijk te danken aan de missers van Boukhari en met name Ibrahimovic die vele kansen om zeep hielp.

Vlak na rust was Ibrahimovic na diverse pogingen eindelijk trefzeker. In de 50ste minuut kopte hij een voorzet vrij voor keeper ten Rouwelaar binnen. Invaller Hoogstrate verkleinde de achterstand voor FC Groningen. Ajax kwam echter geen moment in de problemen. In de 68ste minuut vergrootte Boukhari de voorsprong weer tot twee doelpunten.

In de slotfase leek het nog even spannend te worden. Drent kreeg een penalty voor FC Groningen. Doelman Lobont redde echter bekwaam en voorkwam daramee dat de eindfase nog spannend zou kunnen worden. In de allerlaatste minuten eindigde een schitterende boogbal van Sneijder nog op de binnenkant van de paal. Ibrahimovic werkte uiteindelijk nog aan zijn zelfvertrouwen door de 4-1 en zijn tweede van de avond binnen te schieten.

Meer op




Tags

groningen ibrahimovic boukhari amstel bekwaam binnenkant boogbal danken daramee drent feyenoord groningers hoogstrate lobont rouwelaar trefzeker vergrootte verkleinde vitesse voorkwam zeep

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht