Ajax vergeet er doelpuntenfestijn van te maken: 2-0 tegen Vitesse

2 maart 2003 16:27

Ajax had zondagmiddag een makkelijke middag in de Arena. De overmacht bleek niet echt uit de eindstand. Uiteindelijk werd het 2-0 voor de Amsterdammers. Steven Pienaar scoorde beide doelpunten en verdubbelde zijn doelpuntentotaal daarmee tot 4. Ajax had in de eerste helft al veel meer doelpunten moeten maken. De trefzekerheid liet echter veel te wensen over bij de aanvallers van Ajax. Door de overwinning is de achterstand van Ajax op PSV weer geslonken tot zeven punten.

Ajax speelde het zwakke Vitesse in de eerste helft totaal van de mat. Ajax creeerde voor zichzelf vele kansen, maar het duurde tot de 27ste minuut voordat Ajax op voorsprong kwam. Een schot van Pienaar werd van richting veranderd waardoor de uitblinkende Jevric kansloos was. Ajax zette vevrolgens door, maar bleef falen in de afwerking.

De tweede helft was veel minder van Ajax kans. Het niveau zakte weg waardoor Vitesse er naarmate de wedstrijd vorderde nog enigszins in ging geloven en probeerde mee te voetballen. De beste kansen bleven voor Ajax. Uiteindelijk besliste Pienaar met zijn tweede doelpunt ver in blessuretijd de wedstrijd. Hij kreeg de bal van O'Brien en schoof hem vervolgens goed in de verre hoek.

Al met al een behoorlijke wedstrijd waarin Ajax heeft nagelaten Vitesse zeer fors af te straffen.