Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax thuis pijnlijk onderuit tegen Willem II: 1-2

20 augustus 2016 21:42

Ajax is thuis pijnlijk onderuit gegaan tegen Willem II. Na het onnodige gelijkspel tegen Roda JC won Willem II met 1-2, een score die al voor rust bereikt was. Het was de eerste zege van Willem II in de historie uit bij Ajax.

Het leek er bij de start nog zo goed uit te zien. Binnen 23 seconden stond de ploeg al op voorsprong. Het was Anwar El Ghazi die op rechts doorkwam en zijn voorzet door Davy Klaassen voor zijn tegenstander binnengekopt zien worden. 'Tien tien tien' galmde er in de Arena. In het vervolg was het niet Ajax maar verrassend Willem II dat voetbalde. Ajax dacht er te makkelijk over. Willem II kon zich in de wedstrijd spelen en greep dat met beide handen aan. Eerst was het Falkenburg die onhoudbaar voor debutant Onana binnenschoot. Volgens was het Fran Sol die de bal in het strafschopgebied kreeg. Hij kon ongehinderd aannemen, draaien en binnenschieten.

Na rust moest Ajax op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg zette steeds meer druk, maar wist daaruit nauwelijks kansen creëren. Met pogingen van afstand kon de ploeg Kostas Lamprou niet in de war brengen. Ajax had niet het vermogen om het overwicht om het verschil te maken en vocht meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Het zou dan ook zeer teleurstellend bij 1-2 blijven.




Tags

arena binnengekopt binnenschieten doorkwam falkenburg fran galmde ghazi historie kostas lamprou onana ongehinderd onhoudbaar roda seconden sol vocht voetbalde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn boomen brobbey chivu elsimao eriksen gorter hato henderson kaplan kiki kopduel metz mikautadze ofwel pasveer potter remko rensch rulli sevic shogun simpele sosa sutalo taylor volendam