Transparent
Inloggen
Sluiten

Telegraaf: Ajax wenst Koeman langer als hoofdtrainer, besprekingen met Pienaar zitten muurvast

28 februari 2003 12:52

Verslaggever: P.

De Telegraaf meldt vandaag dat Ajax Ronald Koeman langer aan de club wenst te binden. Het huidige contract Koeman loopt tot het einde van het volgende seizoen. "Ik heb Koeman op de hoogte gebracht van onze interesse en aangegeven wat Ajax met hem wil in de toekomst. Het betrof een informeel en informatief onderhoud", zegt Leo Beenhakker. Wanneer aan dit gesprek een vervolg wordt gegeven, is nog niet duidelijk: "We zouden beiden nadenken over onze toekomst en daar in een later stadium op terugkomen. De zekerheid is dat Koeman hier tot medio 2004 blijft, maar wat ons betreft gaan we een nieuwe meerjarige verbintenis aan." Zelf houdt Koeman de boot vooralsnog af. "Ik heb erover nagedacht, maar het is nog te vroeg om ja te zeggen." Volgens de 39-jarige trainer heeft dat niets te maken met belangstelling van andere clubs: "Er zijn geen contacten, waarbij komt dat ik het ook goed naar mijn zin heb. Eerst wil ik dit seizoen afmaken, om daarna verder te kijken."

De besprekingen met Steven Pienaar zitten, in tegenstelling tot eerdere berichten, volgens de krant muur- en muurvast. Ajax is contractueel verplicht de verbintenis op te waarderen maar het verschil tussen vraag en aanbod is vooralsnog te groot. "Wij moeten binnen de normen van Ajax blijven en zorgen dat de financiele verhouding in de kleedkamer niet uit de hand loopt". Beenhakker stelt dat sommige zaakwaarnemers niet doorhebben dat de martk aan het veranderen hebben of geen inzicht hebben in de verhoudingen in de kleedkamer of de financiele positie van Ajax. Toch worden de onderhandelingen met Pienaar voortgezet: "Wat niet wil zeggen dat we Pienaar opgeven. De besprekingen zullen langer duren, maar gezien het spel heb ik niet de indruk dat Pienaar onder de moeizame onderhandelingen gebukt gaat. Toch hoop ik dat we met Ajax zo snel mogelijk tot een akkoord met hem komen".




Tags

koeman pienaar muurvast telegraaf beenhakker doorhebben informatief leo martk meerjarige muur onderhoud opgeven verhouding voortgezet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper