Kwetsbaar Ajax laat Roda langszij komen: 2-2

13 augustus 2016 21:39

Een verdedigend kwetsbaar Ajax heeft onnodig punten laten liggen tegen Roda JC. Ajax was veel sterker, maar zag de Limburgers in blessuretijd naar 2-2 langszij komen.

Ajax was in de eerste helft oppermachtig in de Arena. Aja had maar liefst 81% (!) balbezit in de eerste helft. In de beginfase leek Ajax nog wel het een en ander te creëren, maar al met al deed Ajax veel te weinig met het enorme overwicht. Hoewel de ploeg veel druk zette, wist het te weinig te creeren.

Na acht minuten kwam de ploeg op voorsprong toen Davy Klaassen de bal met een boog voorgaf en Kasper Dolberg in staat stelde vanaf twee meter voor het doel simpel binnen te koppen. Tien minuten later stond het uit het niets gelijk. Bij de eerste de beste aanval kwam Auassar in het centrum vrij. Hij werkte daarbij de gelijkmaker binnen. Op slag van rust wist Dolberg als een echte doelpuntenmaker de 2-1 binnen te werken. Hij kwam uitstekend voor zijn man en zorgde met een echte spitsengoal voor de voorsprong.

In de tweede helft duurde het even voor de kansen kwamen. Younes, Gudelj en debutant Traoré waren allen dichtbij de 3-1. Het bevrijdende doelpunt bleef echter uit. Roda jC bleef er daardoor in geloven. De Limburgers namen steeds meer initiatief en Ajax ging in eigen huis achteruit lopen om de 2-1 te verdedigen. In de 91ste minuut leverde dat de pijnlijke gelijkmaker op. Het was Van Hyfte die het puntenverlies van Ajax voor zijn rekening nam door de 2-2 binnen te koppen.