Klaassen schiet Ajax naar play-offs CL: 1-2 !

3 augustus 2016 22:23

Ajax heeft zich door een zege in Thessaloniki weten te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Door een doelpunt drie minuten voor tijd van Davy Klaassen werd het 1-2 en trok Ajax aan het langste eind.

Ajax begon desastreus aan de wedstrijd. Al na vier minuten kwam PAOK op voorsprong. Na een corner zat Heiko Westermann mis waardoor Athaniadis vanuit zijn rug de 1-0 kon maken. In het vervolg van de eerste helft had Ajax 70% van het balbezit, maar kreeg PAOK diverse goede kansen op de 2-0. Het was aan gebrek aan scherpte bij PAOK en keeper Cillessen te danken dat het 1-0 bleef. Aan de andere kant was alleen Mateo Cassierra dichtbij, nadat de scheidsrechter een handsbal van de Colombiaan had gemist. Op slag van rust kwam Ajax tegen de verhouding in langszij. Nick Viergever werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, waarna Davy Klaassen de 1-1 onberispelijk binnenschoot.

In de tweede helft trof Mystakidis de lat met een kopbal. Maar verder leeg het duel af te stevenen op een 1-1 eindstand en dus een verlenging. Drie minuten voor tijd wist Ajax het duel toch in Amsterdams voordeel te beslissen. Klaassen nam zijn ploeg weer op sleeptouw en schoot met een droge knal binnen.