Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax houdt ook in Londen stand; 1-1 tegen Arsenal

18 februari 2003 20:23

Verslaggever: M

Na het gelijkspel uit bij Valencia heeft Ajax ook de tweede uitwedstrijd stand gehouden. In Londen werd het tussen Arsenal en Ajax 1-1. Ajax kwam al na 5 minuten op achterstand. Uit een counter wist de volledig vrijstaande Wiltord te scoren vanaf de rechterkant. Er dreigde in de beginfase even een grotere achterstand. Onder leiding van de sterk spelende Pienaar en De Jong knokte Ajax zich terug in de wedstrijd. het kon bij vlagen Arsenal zelfs vastzetten op eigen helft. Er ontstond vervolgens een enorm spannende wedstrijd waarin beide ploegen sterke fases kenden.

In de tweede helft begon Ajax goed en zette het de trend van de slotfase van de eerste helft voort. na zo'n tien minuten begon Arsenal de druk te verhogen. Het creeerde een aantal kansen en was o.a. via een bal op de paal van Dennis Bergkamp dichtbij een treffer. Die kwam er niet, waarna Ajax in het laatste kwartier ook weer goede mogelijkheden kreeg om zelfs de winst nog naar zich toe te trekken in Londen.

Het bleef 1-1 en daarmee behaalde Ajax een fantastische en gezien de manier waarop dit jonge en door blessures geteisterde team meespeelde in Londen verdiende prestatie. In Valencia werd de ploeg nog weggespeeld en had het veel geluk, dit gehandicapte team werd tegen Arsenal alleszins weggespeeld. Een prestatie die veel hoop geeft voor de resterende wedstrijden in de tweede ronde van de Champions League.

Meer op




Tags

arsenal londen valencia alleszins beginfase bergkamp counter creeerde gehandicapte geteisterde jong knokte meespeelde pienaar trend vastzetten verhogen vlagen vrijstaande wiltord

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid