Transparent
Inloggen
Sluiten

Bevestiging: De Boer stopt bij Ajax

12 mei 2016 09:07 - Ajax.nl

Verslaggever: -

Frank de Boer stopt als trainer van Ajax. Dit heeft hij de directie kenbaar gemaakt in een gesprek. De clubleiding en de trainer bereikten daarna overeenstemming over de ontbinding van het contract dat nog liep tot 1 juli 2017.

Frank de Boer (Hoorn, 15 mei 1970) was vanaf het seizoen 2006-2007 jeugdtrainer bij Ajax. Op 6 december 2010 werd hij hoofdtrainer bij de A-selectie. In 2011, 2012, 2013 en 2014 werd hij met het eerste elftal landskampioen. Hij won als trainer van Ajax tevens de Johan Cruijff Schaal (2013).

Directeur Edwin van der Sar: ,,Het was geen grote verrassing, aangezien we de afgelopen maanden al enkele gesprekken over zijn toekomst en die van Ajax voerden. Maar omdat alle contracten van onze selectiespelers doorlopen en Frank enorm eerzuchtig is, hield ik er toch ook nog een beetje rekening mee dat hij zijn contract zou willen uitdienen. Om met deze groep toch nog een prijs te pakken. Wij vinden het jammer dat hij weggaat, maar toen hij meldde dat dit zijn beslissing was hebben we in goed overleg zijn contract beëindigd. Als je ziet wat hij allemaal gewonnen heeft, maar ook als je kijkt naar de manier waarop hij altijd oog heeft gehad voor de doorstroming van onze talenten, dan verdient hij dat gewoon. Daarnaast is Frank een uitstekende ambassadeur van de club geweest, die altijd tijd maakte voor de fans, de media, de maatschappelijke projecten van de club en de sponsoren. Het is nog niet bekend wat hij gaat doen maar wij wensen hem hoe dan ook ontzettend veel succes in zijn verdere loopbaan. Wij gaan nu in het Technisch Hart bepalen hoe we deze vacante positie gaan invullen en hoe de technische staf er voor komend seizoen uit gaat zien.”

Meer op Ajax.nl
Tags

boer ambassadeur bereikten eerzuchtig hoorn kenbaar ontbinding sar selectiespelers sponsoren uitdienen vacante

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey chaotisch elsimao farioli godts hato henderson inverted janse jim jong kaplan kiki kroes linkspoot mika mislintat olympiakos sevic skimovic sneer sosa sutalo wijndal