Ajax verspeelt titel na dramatisch gelijkspel bij De Graafschap: 1-1

8 mei 2016 16:32

Ajax heeft op dramatische wijze naast de landstitel gegrepen. Op de laatste speeldag bleef de ploeg op 1-1 steken bij De Graafschap. Na een 1-0 voorsprong en de nodige kansen op de 2-0 ging het alsnog fout. De klap kwam heel hard aan.

De Graafschap was in de beginfase heel scherp en agressief en maakte het Ajax daarmee heel lastig. Vermeij was dicht bij de openingstreffer. Na ruim tien minuten kwam Ajax los. Eerst was het nog een doelpunt die vanwege buitenspel werd afgekeurd, waarna Younes een minuut later alsnog toesloeg en een fraaie 0-1 maakte. Ajax was daarna heer en meester en kreeg opgelegde kansen op de 0-2.

Ajax verzuimde het echter af te maken en kreeg vervolgens tien minuten na rust de rekening gepresenteerd. Smeets trof van afstand raak. Ajax probeerde het daarna nog wel en zette druk, maar had niet meer de kracht om de thuisploeg weg te spelen. Op de counter kreeg De Graafschap zelfs nog kansen, omdat Ajax ruimte weg moest geven op zoek naar de tweede. Het lukte Ajax niet, waardoor de ploeg alsnog met lege handen stond.