Ongeinspireerd Ajax wint nipt van FC Groningen

16 februari 2003 01:03

Verslaggever: M

Ajax heeft zaterdagavond een moeizame zege behaald op FC Groningen. De Amsterdammers speelden ongeinspireerd en in een te laag tempo, maar wonnen wel met 2 - 1. De overwinning was verdiend. Ajax had de gehele wedstrijd een overwicht, maar wist dat niet te vertalen in een overtuigende score. De thuisploeg kwam pas in de 38ste minuut op voorsprong. Van der Meyde pakte de rebound, nadat een schot van Ibrahimovic nog net kon worden gekeerd door doelman Ten Rouwelaar. Met een magere 1 - 0 tussenstand gingen beide ploegen rusten.

In een kille Amsterdam Arena waren de Ajacieden ook in de tweede helft niet warm te krijgen. Het duurde tot 59ste minuut voordat Ajax de score verdubbelde. Wederom speelde Ibrahimovic een hoofdrol. De Zweed etaleerde zijn klasse door een prachtige rush te bekronen met een doeltreffende lage schuiver. De wedstrijd leek gespeeld totdat Bogdan Lobont in de 74ste minuut bij een Groningse hoekschop in de fout ging. De Roemeense international ging onder de bal door en zag tot zijn grote schik Schoenmakers profiteren.

Zelfs de aansluitingstreffer van FC Groningen maakte weinig los bij de spelers van Ajax, tot wanhoop van de fans op de tribunes en de technische staf op de bank. In het laatste kwartier maakten de gasten het nog spannend door een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Lobont te verschijnen. De gelijkmaker bleef gelukkig echter uit. Opgelucht konden de supporters huiswaarts keren. Dinsdag zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden als in Londen de kampioen van Engeland Arsenal in de Champions League wacht.