Ajax redt in slotfase gelijkspel en koppositie: 2-2

17 april 2016 14:21

Ajax kwam zondagmiddag in de Arena met de schrik vrij. Na een 0-2 achterstand vijf minuten voor tijd tegen 'angstgegner' FC Utrecht wist Ajax alsnog langszij te komen. Daarmee redde Ajax niet alleen een punt, maar ook de koppositie.

Ajax had in de eerste helft het initiatief, maar wist niet al te veel echte kansen te creëren voorin. De ploeg van Frank de Boer had het moeilijk met de compact spelende club van Ten Hag. De beste kans kwam op naam van El Ghazi die met een kopbal dichtbij de openingstreffer kwam.

Na rut kwam FC Utrecht er vaker uit. Tien minuten na rust was het Ludwig die op links vrijkwam en met een uitstekende pass Barazite in het centrum in staat stelde de 0-1 binnen te tikken. Ajax moest op zoek naar de gelijkmaker. Het creëerde nu wel mogelijkheden, maar de 1-1 bleef lange tijd uit. Op de counter was het invaller Joosten die de wedstrijd leek te beslissen door zes minuten voor tijd tegen de verhouding in de 0-2 binnen te schieten. Met de laatste krachten ging Ajax opportunistisch spelen om nog iets af te dwingen. Prompt viel binnen twee minuten de aansluitingstreffer van de verder zwak spelende Davy Klaassen. Twee minuten voor het einde kreeg Ajax een veelbesproken penalty van Makkelie. Janssen raakte de bal, maar nam vervolgens ook Milik mee. Makkelie zag alleen het eerste en gaf Ajax de gelegenheid langszij te komen. Het buitenkansje was aan Milik wel besteed. Die schoot de 2-2 onberispelijk binnen en hield Ajax daarmee op kampioenskoers. In de blessuretijd probeerde Ajax zelfs nog de 3-2 af te dwingen, maar dat bleek uiteindelijk iets teveel van het goede.