Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Eijden over filialen, de balans en de spelersgroep

10 februari 2003 23:28

Verslaggever: M

Directeur Arie van Eijden was maandagavond te gast in het sportprogramma Studio 2 nieuws en voetbal van Jack van Gelder. Van Eijden ging daarbij in op tal van zaken die momenteel rond Ajax spelen. Zo liet hij nog maar eens weten dat Ajax geen financi?le participaties meer aan zal gaan in het buitenland. De participaties in Ghana en belgi? zijn afgebouwd. Vanwege de beperkte risico's in Zuid-Afrika is dat bij Ajax Cape Town nog niet het geval. Wel zal Ajax in gesprek gaan met een lokale groep om een deel van de rechten af te staan, aangezien dat politiek van groot belang kan zijn.

Van Eijden liet weten wel op zoek te blijven gaan naar filialen in de wereld, wellicht ??n per continent. Of die de naam Ajax zullen dragen is nog de vraag. Van financi?le particpatie zal dan echter geen sprake zijn, alleen technische samenwerking.

De directeur liet verder weten dat in april/mei pas een beslissing genomen zal worden samen met Jari Litmanen over diens toekomst bij Ajax. Ook over de toekomst van Richard Witschge is door de technische staf nog geen beslissing genomen. Bij de onderhandelingen met Van der Vaart is voor Ajax de basis dat een contractverbetering alleen zal plaatsvinden als Van der Vaart garandeert dat hij nog minimaal ??n seizoen bij Ajax zal blijven. De directeur verwacht de komende jaren nog moeilijke economische tijden en had daarom in zijn inmiddels beruchte nieuwjaarsspeech begrip willen vragen voor de situatie van Ajax bij de zaakwaarnemers. Vooralsnog lijkt dat niet echt gelukt gezien de uitlatingen van de diverse zaakwaarnemers van o.a. Trabelsi en Pienaar.

Slecht staat Ajax er vooralsnog in ieder geval niet voor. Ajax heeft nog steeds een sterk positief eigen vermogen met behorlijke stille reserves. Die zijn vooral gevuld door het aantal talenten dat het zelf heeft opgeleid. Die staan voor nul op de balans. In totaal heeft Ajax op de balans een waarde van zo'n 40 miljoen staan aan spelerskapitaal. Het gaat daarbij dus om van elders aangetrokken spelers.

Meer op




Tags

eijden filialen participaties vaart afgebouwd afrika behorlijke belgi cape continent contractverbetering garandeert gelder ghana jack jari litmanen nieuwjaarsspeech particpatie pienaar reserves spelerskapitaal sportprogramma stille tal town trabelsi witschge

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper