Transparent
Inloggen
Sluiten

Schikkingsvoorstel voor Ajax: boete en leeg houden vakken bij komende Ajax - Feyenoord

7 april 2016 16:03 - KNVB.nl

Verslaggever: -

Ajax heeft donderdag van de onafhankelijke aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel gekregen voor de wanordelijkheden tijdens Ajax – Feyenoord op 7 februari 2016.

In het schikkingsvoorstel heeft de aanklager verschillende misdragingen van de Ajax-aanhang meegewogen. Tijdens de wedstrijd hing er een ‘Kenneth Vermeer-pop’ in het stadion, werd er een spandoek met kwetsende tekst getoond, vuurwerk afgestoken en kwetsende spreekkoren geuit door de aanhang van Ajax.

Ook heeft de aanklager vuurwerk bij de wedstrijd Ajax - Heracles Almelo op 26 januari 2016 door de aanhang van Ajax meegewogen in zijn voorstel.

Het voorstel bestaat uit een geldboete van 10.000 euro en het leeg houden van de vakken 424 en 425 (‘vak 410’) tijdens de eerstvolgende beker- of competitiewedstrijd thuis tegen Feyenoord. De seizoenkaarthouders uit deze vakken mogen dan ook niet ergens anders in het stadion zitten.

Ajax heeft tot woensdag 13 april 12.00 uur de tijd om te laten weten of de club akkoord gaat met het schikkingsvoorstel.

Meer op KNVB.nl




Tags

schikkingsvoorstel feyenoord vakken aanhang aanklager kwetsende meegewogen vuurwerk almelo heracles misdragingen pop spandoek spreekkoren tekst vermeer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.254 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey derk elsimao gaal godts goedkopere handel hato henderson johanssen kiki kpmg kroes medic mislintat praag rensch rulli rvc sosa sutalo teze twente voorkennis vos wijs