Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint van Roda JC; Nu thuis tegen FC Groningen

5 februari 2003 22:54

Verslaggever: M

Ajax heeft zich na een matige wedstrijd tegen Roda JC geplaatst voor de kwartfinale van de Amstel Cup. Het eerste elftal won met 1-0 door een vroeg doelpunt van de Zweed Zlatan Ibrahimovic. In de kwartfinale ontvangt Ajax nu in eigen huis FC Groningen. De Noordelingen versloegen vanavond Ajax satellietclub Haarlem in Groningen met 3-0 via doelpunten van Salmon (2x) en Drent.

Ajax kwam al na 11 minuten op voorsprong. Vanaf het middenveld werd de volledig vrijstaande Ibrahimovic weggestuurd. Doordat een Roda JC verdediger vergat te 'stappen' werkte de buitenspelval niet. Zlatan kon vervolgens eenvoudig afmaken. De Ajax spits moest 10 minuten voor rust van het veld wegens een liesblessure. De Egyptische spits Mido was zijn vervanger centraal voorin.

De wedstrijd kabbelde vervolgens voort. Alleen in de vorm van een gedreven Sneijder kende de wedstrijd een hoogtepuntje. Hij werd dan ook niet verrassend gekozen tot Man of the Match. In de slotfase werd het zowaar nog spannend. Roda JC had nog weinig laten zien, maar probeerde via een slotoffensief alsnog langszij te komen. Het kreeg daarvoor in de laatste hectische minuten nog een aantal kansen. Lobont wist zijn doel echter schoon te houden, ook toen zijn collega keeper Roorda in blessuretijd voor zijn doel verscheen.

Ajax plaatste zich daarmee voor de kwartfinale van de Amstel Cup en is nu nog 3 wedstrijden verwijderd van de prolongatie van de Nederlandse beker.

Meer op




Tags

roda groningen amstel ibrahimovic zlatan buitenspelval drent egyptische hoogtepuntje kabbelde langszij liesblessure lobont match mido noordelingen prolongatie roorda salmon satellietclub schoon vergat vrijstaande zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal