CL-tegenstanders beleven goed weekend

3 februari 2003 15:58

Verslaggever: JK

Valencia, Arsenal en AS Roma, de drie groepsgenoten van Ajax in de Champions League, beleefden een prima weekend.

Valencia won gisteravond in eigen huis moeizaam met 1-0 van Real Mallorca en behield daarmee de 3e plaats in de Primera Division. Het enige doelpunt viel in de 79e minuut. Miguel Mista, die 2 minuten daarvoor Pablo Aimar verving, was de doelpuntenmaker.

AS Roma versloeg in het eigen 'Stadio Olympico' Bologna met 3-1. Bij rust stond het 1-1 door treffers van Montella voor Roma en Signori voor Bologna. Na rust domineerde Roma. In 51e minuut bracht Delvecchio de Romeinen op 2-1. Invaller Cassano maakte in de 72e minuut de beslissende treffer. Francesco Totti mistte nog een strafschop.

Het Arsenal van Arsene Wenger, de ploeg in vorm op dit moment in Europa en Ajax tegenstander op 18 februari, boekte een zwaarbevochten overwinning op Fulham. Pas in de blessuretijd bezorgde Robert Pires de Londenaren de 2-1 overwinning.