Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax blijft in de race via uitstekende overwinning op Willem II

2 februari 2003 16:26

Verslaggever: M

Ajax kende zondagmiddag geen enkel probleem met Willem II. In Tilburg versloeg Ajax de Brabanders met maar liefst 0-6. Ajax blijft daarmee in het spoor van PSV dat zaterdag al wist te winnen. Ajax heeft nog slechts 2 punten achterstand. Door de 0-6 zege is de achterstand in het doelsaldo geslonken tot nog maar 3 doelpunten. Sneijder debuteerde vanmiddag in de basis op het middenveld van Ajax.

De wedstrijd tegen Willem II was zondagmiddag al na een kwartier spelen beslist. Na 8 minuten speelde Van der Meyde zich al vrij en schoot hij de 0-1 binnen. Na een kwartier spelen profiteerde Zlatan van een verdedigende fout van Janssens en bracht hij Ajax op een veilige 0-2 voorsprong. Ajax gaf de Tilburgers geen kans en liep verder uit. Dat het na een half uur spelen ook nog 0-3 zou worden was weinig verrassend. Van der Meyde werd neergehaald in het strafschopgebied. Chivu benutte de penalty met een geplaatste bal aan de binnenkant van de paal.

In de tweede helft ging Ajax door op dezelfde weg. Al na 17 seconden lag de bal weer in het doel. Galasek was de enige die alter was op een diepe bal en schoot de bal achter De Vlieger. In het verloop van de tweede helft nam Ajax wat gas terug. Het bleef echter geconcentreerd en verzorgd spelen en gaf de Tilburgers geen kans. Via Zlatan en de voor de zweed ingevallen Mido werd het vervolgens ook nog 0-5 en 0-6.

Een uitstekende start van de tweede competitiehelft dus voor de Amsterdammers.

Meer op




Tags

meyde tilburgers zlatan alter binnenkant chivu competitiehelft galasek geconcentreerd geslonken janssens mido seconden spoor tilburg vlieger zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos