Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing El-Ahly - Ajax

24 januari 2003 02:02

Verslaggever: M

Ajax speelt vanmiddag haar vierde vriendschappelijke duel in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Amsterdammers komen om 13:45 uur Nederlandse tijd in het Cairo-stadion in Egypte in actie tegen de Egyptische topclub El-Ahly. Het galaduel dient als opening van het (jeugd)toernooi om de UEFA-CAF Meredian Cup. Gisteren vlogen de Ajacieden van Lissabon naar de hoofdstad van Egypte, alwaar het om ongeveer 16:00 uur plaatselijke tijd landde.

Zoals verwacht ging bij de aankomst van de Ajacieden op het vliegveld van Cairo de meeste aandacht van de landelijke media uit naar Mido, de Egyptische spits van de Amsterdammers die zijn voetbalcarriere begon bij de aartsrivaal van El-Ahly Zamalek. Ook Krol was geliefd bij de journalisten. In het verleden fungeerde de assistent van Ronald Koeman als hoofdcoach van Zamalek. Daarvoor trainde hij de nationale ploeg van Egypte.

Momenteel wordt El-Ahly wederom geleid door een Nederlander. Jo Bonfrere, die in 1996 het Olympisch elftal van Nigeria naar een gouden medaillle bracht in Atlanta, gaat met zijn elftal op dit moment aan kop in de Egyptische competitie. El-Ahly is na 12 wedstrijden nog zonder puntverlies. Het scoorde 31 doelpunten en kreeg pas 6 treffers tegen. De ploeg werd wel al in de eerste ronde van de Afrikaanse Champions League uitgeschakeld.

De grote ster bij de club is Ahmed Belal. Hij trof deze competitie al 15 maal het doel. Samen met Mido vormt hij het aanvalsduo van het nationale elftal van Egypte, dat afgelopen zomer ook niet aanwezig was op het WK in Japan en Zuid-Korea. Ajax zal een zeer zware kluif krijgen aan El-Ahly, dat eerder al AS Roma en Real Madrid verraste in oefenduels. De ploeg wordt ondersteund door een zeer fanatieke aanhang, die ook vanmiddag weer (in grote getalen) aanwezig zal zijn.

Een gelijkspel zit er in het Cairo-stadion niet in. Het duel moet eindigen met een winnaar. Bij een gelijke stand na 90 minuten zal er daarom strafschoppen worden genomen om de winnaar te bepalen.

Meer op




Tags

ahly egypte cairo egyptische mido voorbeschouwing zamalek aanhang aankomst aanvalsduo aartsrivaal ahmed alwaar atlanta belal bonfrere caf fanatieke galaduel geliefd getalen japan kluif koeman korea krol landde lissabon madrid medaillle meredian nigeria opening plaatselijke roma ster uefa vliegveld vlogen voetbalcarriere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter hag hlynsson kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper