Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint de Algarve Winter Cup door zege op Aberdeen

18 januari 2003 20:10

Verslaggever: M

Ajax heeft zaterdagavond de Algarve Winter Cup gewonnen. Na een 1 - 0 overwinning woensdag op het Duitse VFL Wolfsburg waren de Amsterdammers zaterdag te sterk voor het Schotse Aberdeen. De manschappen van Ronald Koeman zegevierden verdiend met 2 - 1. Die stand was bij rust al bereikt. Zlatan Ibrahimovic scoorde beide treffers voor Ajax. Uit handen van de organisatoren kreeg aanvoerder Joey Didulica de beker uitgereikt.

Ajax domineerde een groot gedeelte van de eerste helft. De Ajacieden kwamen dan ook na een kwartier spelen terecht op voorsprong. Zlatan Ibrahimovic scoorde het eerste doelpunt van het duel. Uit een lange bal van Wamberto liet hij doelman Preece kansloos. Ajax kreeg vervolgens diverse goede kansen, o.a. via Maxwell, Wamberto en Zlatan, om de score uit te breiden maar vond telkens een sterk keepende Preece op haar weg.

In de 38ste minuut viel dan toch de tweede treffer. Wederom was de lange Zweed de doelpuntenmaker. Aberdeen speelde op dat moment met 10 man omdat aanvaller D'Jaffo buiten het veld werd behandeld aan een hoofdblessure. In de slotfase van de eerste helft kwam Aberdeen sterk terug. Nadat een schot van Anderson nog op de lat belandde was het 2 minuten voor rust wel raak. Mackie schoot uit een voorzet van links de aansluitingstreffer achter Didulica.

De tweede helft werd voornamelijk gekenmerkt door de vele wissels. De vele wisselingen hadden duidelijk een negatief effect op het spel van beide elftallen. Er werden nauwelijks kansen meer gecreeerd. Voor Ajax was alleen Van der Meyde nog dicht bij een treffer, maar Preece lag wederom in de weg. Mike had voor Aberdeen de gelijkmaker op zijn pantoffel, maar de invaller miste jammerlijk, waardoor Ajax de wedstrijd en de Algarve Winter Cup won.

Meer op
Tags

aberdeen algarve preece zlatan didulica ibrahimovic wamberto anderson doelpuntenmaker gekenmerkt hoofdblessure jaffo joey keepende koeman mackie manschappen maxwell meyde pantoffel wisselingen wolfsburg zegevierden zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson