Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax-clubleiding solidair met supporters en gaat niet mee naar FC Utrecht - Ajax

3 december 2015 17:56 - Ajax.nl

Verslaggever: -

De clubleiding van Ajax heeft besloten om de wedstrijd FC Utrecht - Ajax van zondag 13 december aanstaande niet te bezoeken. Ook andere afvaardigingen van de club, zoals familie en vrouwen van de spelers, de kidsclub en geblesseerde of geschorste spelers zullen niet naar Utrecht afreizen. Hiermee is Ajax solidair met de eigen supporters, die zoals bekend niet welkom zijn bij de wedstrijd. Tevens wil de club hiermee een signaal afgeven naar FC Utrecht, de gemeente Utrecht en de KNVB.

Ajax liet reeds weten zwaar teleurgesteld te zijn in het besluit van burgemeester Van Zanen van Utrecht, aangezien de opgelegde afwezigheid van de fans een gevolg is van een straf die niet Ajax, maar FC Utrecht kreeg. Dit vanwege het bij herhaling uiten van antisemitische spreekkoren bij de laatste FC Utrecht - Ajax, door supporters van FC Utrecht.

Ajax heeft er veel aan gedaan om te voorkomen dat deze maatregel genomen zou worden. Ook daarover is reeds bericht in een artikel op Ajax.nl. Ajax heeft nooit begrepen waarom de aan FC Utrecht opgelegde sanctie gekoppeld moest worden aan de eerstvolgende onderlinge ontmoeting tussen Ajax en FC Utrecht, in plaats van het eerstvolgende duel dat FC Utrecht thuis moest spelen.

Gesprek
Edwin van der Sar heeft op 24 november namens de directie van Ajax een brief naar de burgemeester van Utrecht gestuurd, met de vraag om in gesprek te gaan over de ontstane situatie. Dit gesprek heeft vanochtend plaatsgevonden. Bij monde van Edwin van der Sar en Jeroen Slop is geprobeerd de burgemeester, maar ook de andere aanwezigen (van de politie en de gemeente Utrecht) te overtuigen van het feit dat het met gezamenlijke inspanningen wel degelijk mogelijk is om de wedstrijd te laten plaatsvinden, met supporters van beide clubs in het stadion. Helaas stonden ze niet open voor de verschillende voorstellen die Ajax heeft gedaan en bleef de burgemeester bij zijn standpunt. Hierop besloot de directie Ajax solidair te zijn met de eigen fans en de wedstrijd FC Utrecht - Ajax dus ook niet te bezoeken. De directie van Ajax heeft veel begrip voor de teleurstelling bij de supporters maar vraagt of zij zich bij het eventueel uiten van hun onvrede, fatsoenlijk willen gedragen.

Meer op Ajax.nl




Tags

utrecht solidair gemeente sar aanwezigen afvaardigingen antisemitische brief herhaling kidsclub knvb monde ontmoeting onvrede sanctie slop spreekkoren zanen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos