Eindelijk weer zege Ajax op PEC Zwolle: 0-2

29 november 2015 16:21

Na vijf duels op rij tegen PEC Zwolle zonder zege heeft Ajax eindelijk weer eens weten te winnen. Op het kunstgras van Zwolle won Ajax uiteindelijk met 0-2 na een uitstekende eerste helft.

Ajax was in de eerste helft veel sterker. De ploeg creëerde in Zwolle een reeks aan kansen, maar verzuimde om verder dan 0-1 uit te lopen. Het was Amin Younes die acht minuten voor rust profiteerde van een enorme inschattingsfout van doelman Begois. Younes kon vervolgens simpel binnentikken. Voor dat doelpunt en ook erna liet Ajax grote kansen op meer liggen. Met name Viktor Fischer miste drie grote kansen om te scoren.

Na rust was de thuisclub feller en probeerde het Ajax lastig te maken. Omdat Ajax het grote verschil nog niet tot uitdrukking had gebracht op het scorebord kon PEC Zwolle blijven geloven op een resultaat. Ajax stond verdedigend echter goed waardoor het het offensief van de thuisclub kon weerstaan. Ajax nam vervolgens de controle weer over. Dat leverde in de slotfase de 0-2 op van Thulani Serero. In de laatste minuten kreeg de ploeg kans op nog meer, maar de drie punten zaten toen al veilig in de tas voor Ajax.