Cerny houdt hoop van Ajax levend: 1-2 bij Celtic

26 november 2015 22:59

De 18-jarige Vaclav Cerny heeft de hoop van Ajax op overwintering levend gehouden door in de 88ste minuut voor de winnende treffer te zorgen tegen Celtic. Ajax won uiteindelijk met 1-2 na een 1-1 stand bij rust.

De start van Ajax was dramatisch. In de derde minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong. McGregor werd geen strobreed in de weg gelegd en kon vervolgens van afstand binnenschieten achter doelman Cillessen. Tien minuten later leek Ajax alweer orde op zaken te stellen. Viktor Fischer joeg een bal hard binnen. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter onterecht af op advies van zijn grensrechter vanwege vermeend buitenspel. In de 22ste minuut viel alsnog de op dat moment inmiddels meer dan verdiende gelijkmaker. Nadat een aanval waarbij de bal moeizaam via diverse schijven bij Milik kwam, tikte de Pool uitstekend met de zijkant van zijn voet binnen.

Na de 1-1 ontspon zich een duel waarin aan beide kanten kansen waren te noteren. Ajax probeerde het spel te maken, maar moest met regelmaat toezien hoe de Schotten via de counter levensgevaarlijk werden. Beide ploegen raakten het houtwerk, Younes schoot namens Ajax een bal op de paal bij het naar binnen kruisen. Omdat Fenerbahce voor stond moest Ajax alles of niets gaan spelen. Daarvoor bracht Frank de Boer eerst Cerny in voor Fischer, vervolgens liet hij Donny van de Beek invaller voor Lasse Schone en uiteindelijk ook Sanogo nog voor Mike van der Hoorn. Het zorgde ervoor dat Ajax bij vlagen werd weggecounterd. Maar tegelijkertijd leverde het kansen voor Ajax op. Twee minuten voor tijd was het raak voor de inmiddels erg jonge ploeg van De Boer. Cerny ging diep en schoot vervolgens zelf in de korte hoek binnen.