Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verslaat Wolfsburg door laat doelpunt Wamberto

15 januari 2003 19:39

Verslaggever: M

Ajax heeft woensdagavond in Faro in de Algarve Winter Cup haar eerste wedstrijd gewonnen. De Amsterdammers wonnen nipt met 1 - 0 van het Duitse VFL Wolfsburg, dat zaterdag nog met 2 - 0 te sterk was voor de derde deelnemer aan het toernooi, het Schotse Aberdeen. Het enige doelpunt van het duel viel pas in de laatste minuut. De treffer kwam op naam van invaller Wamberto. De Braziliaan kopte de bal uit een voorzet vanaf links van de Roemeense stagiair Munteanu buiten het bereik van doelman Reitmeier binnen.

Trainer Ronald Koeman wisselde in de rust maar liefst 7 spelers. Petre, de andere Roemeen op proef, speelde net als Lobont, Van Damme en Sneijder de gehele wedstrijd. Munteanu kwam alleen de tweede helft in actie. Sneijder maakte zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Invallers aan de kant van Ajax: De Jong, Yakubu, Maxwell, Seedorf, Wamberto, Machlas en Munteanu.

Zaterdag staat de laatste wedstrijd in de Algarve Winter Cup op het programma. Ajax speelt in Loule dan om 19:00 uur tegen Aberdeen.

Opstellingen

Ajax: Lobont, Trabelsi, Pasanen, Bergdolmo, Van Damme, Petre, Pienaar, Sneijder, Van der Meyde, Mido, Boukhari.

VFL Wolfsburg: Reitmaier, Rytter, Madsen, Franz, Rau, Karhan, Sarpei, Ponte, Effenberg, Petrov, Pr?ger.

Meer op




Tags

wamberto wolfsburg munteanu aberdeen algarve damme lobont petre bergdolmo boukhari braziliaan effenberg faro ger jong karhan koeman loule machlas madsen maxwell meyde mido nipt opstellingen pasanen petrov pienaar ponte rau reitmaier reitmeier roemeen rytter sarpei seedorf stagiair trabelsi yakubu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.