Transparent
Inloggen
Sluiten

Burgemeester Utrecht erkent: Ajax-fans zijn de dupe

17 november 2015 18:07 - RTV Utrecht

Verslaggever: -

Burgemeester Van Zanen van Utrecht geeft toe dat hij Ajax-supporters dupeert door hen niet toe te laten bij de wedstrijd tegen FC Utrecht. Naar eigen zeggen kan hij niet anders dan hen de toegang tot stadion Galgenwaard ontzeggen. Dat antwoordt hij op raadsvragen van D66, GroenLinks en PvdA. Volgens de gemeente moeten ME'ers "in linie op de tribune" zitten als er zowel Ajax- als FC Utrecht-fans zijn bij de wedstrijd op 13 december.

De wedstrijd zonder supporters laten spelen of in zijn geheel verbieden was ook geen optie, schrijft Van Zanen. Van Zanen snapt de frustratie van Ajax en de KNVB, maar benadrukt dat de maatregel "niet los kan worden gezien van het verleden waarbij het herhaaldelijk tot een confrontatie is gekomen tussen delen van de aanhang".

Meer: RTV Utrecht

Meer op RTV Utrecht




Tags

utrecht zanen aanhang confrontatie dupeert galgenwaard gemeente groenlinks herhaaldelijk knvb ontzeggen pvda raadsvragen toegang verbieden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper