Transparent
Inloggen
Sluiten

Jonk niet van plan te vertrekken: 'blijf strijden voor plan Cruijff'

11 november 2015 07:02

Verslaggever: -

Wim Jonk zal geen genoegen nemen met een gedwongen vertrek bij Ajax, zo laat hij weten tegenover De Telegraaf. Hij wil desnoods via de rechter afdwingen dat hij zijn baan kan behouden bij Ajax. "Plan Cruijff is door iedereen omarmd. Daar was een revolutie voor nodig. Nu trekken ze hun handen er vanaf, maar ik blijf strijden voor deze visie." Hij stelt te zullen blijven vechten voor het plan. "Het publiek heeft ook recht op de waarheid."

Jonk verwijt de andere beleidsbepalers van Ajax al lange tijd dat de verantwoordelijkheden niet duidelijk zijn afgebakend. Nu komen ze in zijn ogen met oplossingen die rechtstreeks ingaan tegen het plan van Cruijff, bijvoorbeeld met de invoering van een technisch directeur waartegen bij de rechter nog is gevochten. "Als het advies van Ling wordt gevolgd, schuif ik direct weer aan. Maar de oplossing van Dolf en Edwin bleek zo in strijd met het Plan Cruijff en het advies van Ling dat ik die niet kon accepteren. Ik vraag alleen om het naleven van het Plan Cruijff. Niets meer en niets minder."

Telegraaf: ’Ik vroeg de directie van Ajax alleen om het naleven van het Plan Cruijff’
Telegraaf: ’Breedte-aankopen nooit de bedoeling’
Telegraaf: ’Jeugdopleiding van Ajax functioneert uitstekend’




Tags

jonk telegraaf ling naleven afgebakend baan breedte dolf omarmd verantwoordelijkheden waarheid waartegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal