Bruins Slot ziet 100ste doelpunt van Henry

12 januari 2003 21:55

Verslaggever: M

Tonny Bruins Slot, de assistent van Ronald Koeman bij Ajax, zag de komende tegenstander van Ajax in de Champions League Arsenal zondagavond een eenvoudige zege behalen op het veld van Birmingham City. 'The Gunners' wonnen met 0 - 4. Pires, Johnson (e.d.) en Henry (2x) waren de doelpuntenmakers voor de koploper in de Engelse Premier League. De treffer van laatstgenoemde was zijn 100ste in dienst van Arsenal. Bergkamp werd 12 minuten voor tijd gewisseld voor Jeffers. Van Bronckhorst speelde alleen het laatste kwartier mee met de gasten. De voorsprong op nummer 2 in de competitie Manchester United is nu weer 5 punten.

De andere twee opponenten van Ajax in de CL, Valencia en AS Roma, kwamen het afgelopen weekend niet tot winst. Valencia speelde thuis met 2 - 2 gelijk tegen lijstaanvoerder Real Sociedad. De thuisploeg verspeelde een 2 - 0 voorsprong. Aurelio en Aranzabal (e.d.) scoorden voor Valencia. AS Roma ging op eigen veld verrassend onderuit tegen het kleine Chievo, dat het goed blijft doen in de Serie A. Chievo ging er met een nipte 0 - 1 vandoor. Cossato zorgde 3 minuten voor tijd voor de winnende treffer.