Transparent
Inloggen
Sluiten

De Boer: 'Heitinga heeft meer snelheid verloren dan ik had gedacht'

7 november 2015 11:28

Verslaggever: -

In het Parool gaat Frank de Boer in op de oorzaak voor het gebrek aan speeltijd voor John Heitinga. "Ik wilde iemand die midden in de groep stond, maar ja, ik had ook gehoopt dat hij meer zou kunnen spelen. Maar hoe wij spelen, met veel ruimte in de rug, dat is lastig voor hem. Hij heeft meer snelheid verloren dat ik had gedacht. Wij hebben nu heel veel snelheid achterin staan, dat is een wapen. We willen snel vooruit verdedigen, en niet achteruit lopen."

Desondanks heeft Heitinga nog wel een rol in de groep om jongere spelers te corrigeren. Veelal wordt gezegd dat spelers niet aannemen van spelers die het zelf op het veld niet laten zien. "Het ligt er ook aan hoe iemand het brengt. Je weet zelf wel dat je dat op de juiste manier kunt doen, zeker als de trainer zo'n corrigerende speler steunt."




Tags

heitinga boer corrigeren corrigerende jongere steunt wapen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper