Algarve Cup: VFL Wolfsburg verslaat Aberdeen

12 januari 2003 15:09

Verslaggever: M

De eerste wedstrijd in het kader van de Algarve Winter Cup is zaterdagmiddag gewonnen door VFL Wolfsburg. In Portimao werd het Schotse Aberdeen met 2 - 0 verslagen. Bij rust stonden beide ploegen nog op gelijke hoogte: 0 - 0. Beide doelpunten vielen aan het begin van de tweede helft. De treffers kwamen op naam van Maric en Prager. Op een zeer slecht veld waren de twee elftallen aan elkaar gewaagd. Wolfsburg trok uiteindelijk aan het langste eind omdat het effectiever omging met de kansen. De Schotten kenden weinig geluk. Ze troffen tweemaal het houtwerk. Woensdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Ajax neemt het dan in Faro op tegen VFL Wolfsburg. Zaterdag wordt het vriendschappelijke toernooi in Portugal afgesloten met het duel Ajax - Aberdeen in Loule.