Transparent
Inloggen
Sluiten

Mido bij laatste 3; Trabelsi 7e in Afrika

31 december 2002 13:10

Verslaggever: M

Mido blijft in de race voor de titel Afrikaans Voetballer van het Jaar 2002. De Egyptische aanvaller van Ajax behoort tot de 3 genomineerden die de Afrikaanse voetbalbond dinsdag bekend maakte. De andere twee kandidaten voor de titel zijn de Senegalezen Pape Bouba Diop (Lens) en El Hadji Diouf (Liverpool). Laatstgenoemde won vorig jaar al de verkiezing. De winnaar zal worden bekend gemaakt op het jaarlijkse gala van de Afrikaanse voetbalbond, dat in maart 2003 in Zuid-Afrika wordt gehouden.

De 30 leden van de technische commissie van de CAF kozen uit 22 geselecteerde spelers hun top 5, waarbij nummer 1 5 punten kreeg, nummer 2 4 punten enz. De puntenaantallen van de 3 genomineerde spelers werden niet bekend gemaakt om beinvloeding bij de eindronde te voorkomen. Hatem Trabelsi, de rechtsback van Ajax, behaalde een verdienstelijke 7e plaats. Hij kreeg van de juryleden 19 punten. Fadiga (Senegal, Auxerre), Lauren (Kameroen, Arsenal) en Camara (Senegal, Redan) gingen hem nog voor.

Pape Diop lijkt in de eindronde de beste papieren in handen te hebben. De sterke middenvelder presteerde niet alleen goed bij zijn club, maar deed het met zijn land Senegal ook verrassend goed (kwartfinale) op het WK in Japan en Zuid-Korea. Hij scoorde o.a. de winnende treffer in de openingswedstrijd van het WK tegen Frankrijk. Zijn landgenoot El Hadji Diouf schrijft geschiedenis als hij voor de tweede keer op rij Afrikaans Voetballer van het Jaar wordt. Alleen de Ghanees Abedi Pele presteerde dat.

Mido kan vooral op clubniveau terugkijken op een uitstekend jaar. Hij werd met Ajax landskampioen en won tevens de Amstel Cup. Mido had met zijn doelpunten daarin een groot aandeel. Dit seizoen scoorde hij al 8 doelpunten in de competitie en behaalde hij met Ajax de tweede ronde van de Champions League. Alleen op nationaal vlak bleef het succes uit. Egypte, met Mido in de gelederen, wist zich jammergenoeg niet te plaatsen voor het WK in Japan en Zuid-Korea.

Meer op




Tags

mido afrika senegal trabelsi afrikaans diop diouf eindronde hadji japan korea pape titel abedi amstel arsenal auxerre beinvloeding bouba caf camara clubniveau egypte egyptische enz fadiga frankrijk gala geselecteerde hatem jammergenoeg juryleden kameroen kozen laatstgenoemde landgenoot lauren lens liverpool openingswedstrijd pele puntenaantallen redan senegalezen verdienstelijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

backup brobbey conceicao depay dortmund elsimao farioli frankrijk gaaei gooijer gravenberch hato hemel kaplan kiki koeman lido mikautadze mislintat rensch schaamteloos schouten sevic sosa steijn sutalo taylor veerman wijnaldum wijndal